Bitcoin-priset kan nå $ 1 miljoner på tre år säger investeringsguru Raoul Pal

Erfaren investerare och fd Goldman Sachs-fondförvaltare Raoul Pal säger att den ekonomiska återhämtningen efter COVID-19-pandemin kommer att ta ett tag
Pal tror att Bitcoin kan slå priset på 1 000 000 dollar per mynt om tre år
Pal har redan över 50% exponering för Bitcoin
Michael Novogratz tror att aktiemarknaden är riskabel och flyktig just nu också på grund av det kommande presidentvalet i USA

Den tidigare Goldman Sachs hedgefondförvaltaren Raoul Pal diskuterade världens allmänna ekonomi i den senaste ekonomiska rapporten från Global Macro Investor (GMI). Medan han har en ganska dyster syn på aktiemarknadens utsikter är Pal ganska hausse på Bitcoin BTC, 0,90%, eftersom han tror att Bitcoin Code kan slå $ 1 000 000 på så lite som tre år. Dessutom delar en annan framstående investerare, VD för Galaxy Digital Michael Novogratz, en mycket liknande känsla som Pal.
V-formad återhämtning på marknaden är mycket osannolik

COVID-19-pandemin verkar ha haft en förödande effekt på världens ekonomier. Detaljhandelsförsäljningen i Kina och över hela världen har sjunkit, medan arbetslösheten ökar högt. Raoul Pal säger att det finns lite hopp för en snabb återhämtning:

”Jag tror att tillväxten inte kommer att återhämta sig meningsfullt efter denna massiva ekonomiska hit. Jag tror att berättelsen om hopp är falskt hopp. Jag skulle handikappa en U-formad återhämtning på 30%. Jag skulle handikappa en fullständig skulddeflation på 70%. Ja. 70%. ”

Pal jämför Bitcoin med guld som en butik med värde

Ändå är investeringsguruen Raoul Pal mer hausse på Bitcoin än någonsin. Dessutom avslöjade Pal att han bara nyligen hade insett att Bitcoin är överlägset guld, efter ett samtal med MicroStrategys vd Michael Saylor. Pal beskrev sina argument i en nyligen intervju med en YouTuber Nathaniel Whittemore. Han sa:

“Om man tittar på tillgången på guld är det 2% per år, så de devalverar guld med 2% per år, eftersom efterfrågan inte uppväger utbudet … och om du förenar att det i grunden är inflationstakten, så om du förstärker det förlorar du faktiskt köpkraften … Jag tittade på allt jämfört med de fyra främsta centralbankernas balansräkningar när det gäller tillväxttakt. Guld klarade sig bra. Det underpresterade 50% av balansräkningen. Den enda tillgången i världen som faktiskt överträffade G4-balansräkningen är Bitcoin. Det är den enda! ”

Raoul Pal: Bitcoin kan nå $ 1 miljoner på tre års tid

Pal gick ännu längre. Inte bara tror han att Bitcoin är en bättre tillgång att hålla i din portfölj än guld, utan också att Bitcoin drastiskt kan överträffa guld under de kommande tre åren. Faktum är att Bitcoin kanske befinner sig i ett tidigt skede av en ny tjurkörning som kan driva priset upp till 1 000 000 dollar per BTC just nu, tillade han:

”Guld är skyddet för våra tillgångar. Bitcoin är köpoptionen i det framtida systemet. Båda kommer att rädda oss och förmodligen göra oss rika … Guld kan gå upp 3x eller 5x de närmaste tre till fem åren. Bitcoin, ja, det är en annan historia. Jag tror [Bitcoin] kan uppgå till 1 miljon dollar under samma tidsperiod. ”

Om guldmarknaden, inklusive pappersguld, har en börsvärde på cirka 15 biljoner dollar, är Bitcoin som inte når ett marknadsvärde på 10 biljoner dollar så långt ifrån sig, klargjorde Pal. Han fortsatte att kalla Bitcoin „handeln för våra liv“:

”Skulle det vara galet för Bitcoin att ha en värdering på 10 biljoner dollar? Det är ju inte bara en valuta eller till och med en värdebutik. Det är ett helt pålitligt, verifierat, säkert, ekonomiskt och bokföringssystem av digitalt värde som aldrig kan skapas utanför den kryptografiska algoritmen. Det är inget annat än framtiden för hela vårt växlingssystem och för pengar och plattformen som det fungerar på … Jag tror att det här är den största handeln under våra liv och precis vid den tidpunkt då vi behöver det mest. ”

Michael Novogratz delar en liknande uppfattning

Raoul Pal är överlägset inte den enda framstående investeraren som är hausse på Bitcoin. Galaxy Digital VD Michael Novogratz uttryckte en liknande känsla i ett nytt avsnitt av CNN: s Markets Now-show, berömde guld och Bitcoin, samtidigt som man uppmanade att undvika aktiemarknaden samtidigt. Han sade:

”Jag tycker att det är en riktigt farlig tid att vara på [aktiemarknaden]. Jag har tagit ned en hel del risk och väntar på bättre, mer tydlighet och bättre ingångspunkter … Jag tror att försäljning av dollarn kommer att vara en trend som fortsätter. Jag är kort Nasdaq, jag är lite Apple, [och] jag är kort Tesla. ”

Han klargjorde att det faktum att det amerikanska presidentvalet bara är 40 dagar kvar har mycket att göra med det, för om Biden vinner valet kommer han sannolikt att höja kapitalvinstskatten.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.